Arvokas taideteos

Mika Komulainen:

Mitä ajattelisi jos lukisit seuraavanlaisen uutisen?

Sotkamossa myytiin ainutlaatuinen taideteos ennätyksellisen halvalla. Teos arvioitiin ammattilaisten toimesta useiden miljoonien arvoiseksi. Euroopan taidepiirit harmittelevat ohi mennyttä mahdollisuutta hankkia maailmanhistoriallisesti arvokas teos kokoelmiin. Teoksen onnistui ostamaan sotkamolainen maanviljelijä Arvo Haukka.

Maatilan omistanut Haukka oli saanut alkuvuodesta tietää teoksen todellisen arvon. Hän onnistui hankkimaan keväällä sukutilalleen ostajan ja vaihtoi omaisuutensa rahaksi. Kaiken myytyään hän sopi taidekaupat myyjänä toimineen kuolinpesän kanssa. Hänen suunnitelmansa on säilyttää ainutlaatuinen taideteos ja asettaa se esille kaikkien katseltavaksi.

Erään kerran opetuslapset kysyivät Jeesukselta, miksi Hän käytti niin paljon vertauksia. (Matt. 13:10) Jeesus vastasi, että Hän tarkoituksensa oli puhua niiden kautta erityisesti uskoville. Vertausten avulla he tulisivat oppimaan taivasten valtakunnasta, kun taas Jeesusta halveksuvat tulevat jäämään vaille ymmärrystä (13:11-13).

Edellä kertomani keksitty uutinen taidekaupoista mukailee Jeesuksen vertausta kallisarvoisen helmen hankkineesta kauppiaasta (Matt. 13:45-46). Jeesuksen vertaus kertoo kuinka kauppias etsi kallisarvoista helmeä ja oli sen löydettyään valmis myymään kaiken. Vertaus vie ajatukset siihen kuinka arvokas ihminen on Luojansa silmissä. Jumala oli valmis luopumaan maanviljelijän tavoin kaikesta, että sai ostettua ihmisen vapaaksi. Isä luopui ainoasta Pojastaan, että saisi lunastaa meidät omikseen.

Toisaalta tarina opettaa myös kuinka kallisarvoista usko on. Se on arvoltaan jotakin, johon ei voi verrata edes ihmisen suurtakaan omaisuutta. Sitä tulisi etsiä, arvostaa, varjella ja asettaa esille maanviljelijän tavoin. ”Mitä ihminen voi antaa sielunsa lunnaiksi?” Oletko sinä valmis antamaan koko elämän? Sanan lupausten mukaan todellinen elämä löytyy vain sitä kautta.

Siunausta syksyyn!

 

BLOGI

Uusi blogiteksti ilmestyy noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia, vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat mm:

  • Mirka Virtanen

  • Ylioppilas, ylistyksenjohtaja

Uusimmat blogitekstit

Puutarhan hoitoa

Julkaistu : 9.6.2024

Kapinoi vastaan!

Julkaistu : 15.5.2024

Kaksi kaverusta

Julkaistu : 15.2.2024

Uskon rannaton meri

Julkaistu : 18.1.2024

Riippuvainen Jeesuksesta.

Julkaistu : 30.11.2023

Sitä on kaikkialla.

Julkaistu : 23.10.2023

Arvokas taideteos

Julkaistu : 7.9.2023

Nenä, korva, varpaanväli.

Julkaistu : 16.6.2023

Viimeiset sanat

Julkaistu : 24.5.2023

Jumala on kutsujen Jumala

Julkaistu : 27.4.2023

Etsikää niin te löydätte

Julkaistu : 30.3.2023

Enemmän uskoa, vähemmän pelkoja

Julkaistu : 16.3.2023

Ajatuksia tulesta.

Julkaistu : 23.2.2023

Vapaasti tulla ja mennä?

Julkaistu : 7.2.2023