Elämään sisälle

Jaakko Sopanen:

Siihen aikaan Jeesus rupesi puhumaan ihmisille: ”Minä ylistän sinua Isä, taivaan ja maan Herra, siitä että olet salannut nämä asiat viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Näin sinä Isä, olet hyväksi nähnyt.

Kaiken on Isäni uskonut minun haltuuni. Poikaa ei tunne muu kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika ja se, jolle Poika tahtoo hänet ilmoittaa.”  Matt 11:25-27

Kristinuskon Jumala ilmoittaa itsensä ihmiselle. Jeesus ylisti Isää siitä, että Isä Jumala oli nähnyt hyväksi ilmoittaa itsensä lapsenmielisesti Jumalaan luottaville ihmisille. Tämän ilmoittamisen Jumala oli  antanut Jeesuksen tehtäväksi.

Jeesus tuli tähän maailmaan kertomaan millainen Isä on. Jeesus tuli ollakseen vieläkin enemmän. Hän tuli tieksi Isän Jumalan yhteyteen. Siksi rukous Jeesuksen nimessä on niin voimallinen. Usko Jeesuksen merkitseekin Raamatun ilmoituksen mukaan – ei enempää eikä vähempää kuin – mahdollisuutta tuntea Jumala.

Tänään on mahdollista löytää yhteys Jumalan kanssa. Jeesuksen sovituskuolema ristillä merkitsi syntiongelman lopullista ratkaisua. Jokainen joka uskoo Jeesukseen, saa synnit anteeksi hänen nimessään. Jumalan tahdon rikkominen, synti erottaa ihmisen Jumalasta. Väärintekijä on Jumalan edessä aina rangaistuksen alainen ja siksi erossa Jumalasta.

Hyvä uutinen meille kaikille Jumalan tahtoa vastaan rikkoneille on se että Jumala itse haluaa meidät takaisin yhteyteensä. Siksi hän antoi Poikansa rangaistavaksi meidän sijastamme. Kuolemallaan Jeesus sovitti meidän syntimme Jumalan edessä. Tämä tulee meidän osaksemme kun käännymme Jumalan puoleen, tunnustamme syntimme ja uskomme Jeesukseen syntiemme sovittajana. Näin meille avataan ovi taivaaseen.

Kaiken on Jumala tehnyt valmiiksi. Ihmisen osa on ottaa  pelastus lahjana vastaan. Kun näin teemme, astumme sisälle todelliseen elämään, elämään joka ei lopu koskaan.

Astuthan sinäkin.

BLOGI

Uusi blogiteksti vaihtuu joka toinen viikko.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat:

Uusimmat blogitekstit

Siunatkaa!

Julkaistu : 16.9.2021

Kova jätkä!

Julkaistu : 30.8.2021

Arkista jumalanpalvelusta

Julkaistu : 24.8.2021

Sydämen huokaus.

Julkaistu : 3.8.2021

Aarre

Julkaistu : 8.7.2021

Vauvaterveisiä

Julkaistu : 11.6.2021

Yhteys on enemmän

Julkaistu : 2.6.2021

Hyvää äitienpäivää!

Julkaistu : 9.5.2021

Maaliin asti!

Julkaistu : 24.4.2021

Opistonmäen opettamaa

Julkaistu : 10.4.2021

Pääsiäinen

Julkaistu : 31.3.2021

Karaoke-Kaisa

Julkaistu : 18.3.2021

Räyhäävä Herran palvelija

Julkaistu : 5.3.2021