Elämäni rohkeimmat teot

Tiina Parkkisenniemi:

Kaarran autolla pienen mäennyppylän päälle, tiilitalon pihaan ja hymyilen; näen pihassa pystykorvapoika Jekun odottavan vahdissa ja toisen karvakaverin nimeltään Nuuti, heiluttamassa häntäänsä eteisen ikkunan takana. (Tehden tietenkin pieniä cavalierimaisia kuonon jälkiä ikkunalasiin.) Auton takapenkillä istuu tyttäreni, joka lähtee innokkaasti kotipihalle päästyään kiipeilemään talon edessä kasvavaan vuorimäntyyn. En tiedä, mistä puuhun kiipeilyinnostus tänä vuonna on syntynyt, mutta mielestäni se on kuitenkin hyvä harrastus 5-vuotiaalle. Sehän vahvistaa mm. karkeamotorisia taitoja, silmä-käsi-koordinaatiota ja keskittymiskykyä. Minulla on pahana tapa analysoida toimintoja ja niiden positiivisia vaikutuksia ihmiseen, koska katson maailmaa toimintaterapeutin silmälasien läpi. Tämä paikka, johon saavuin, on siis kotini ja hetken päästä sinne saapuu myös mieheni työntouhuistaan.

Oikeasti taidan olla vähän taivaanrannan maalari. Ajattelija. Tuumailija ja pohtija. Rakastan luontoa, metsässä kulkemista koirien kanssa ja myös jonkin verran luonnonantimien, kuten sienien ja marjojen keräämistä ja poimimista. Olen maalaislikka. Olen syntynyt pienellä kylällä Suomussalmella ja saanut elää lapsuuteni vapaana juoksennellen pitkin lehmien laidunmaita. Jumala on pitänyt minusta huolta ja siunannut minua elämäni aikana monilla ihanilla asioilla, vaikka sitä en ole aina edes tiedostanut. Rakastan myös musiikkia, koska sen kieli, niin kuin muunkin taiteen kieli, hyppää järjen yli suoraan tunteeseen. Inspiroidun erilaisista soittimista ja haluaisinkin oppia soittamaan mitä erilaisimpia pelejä. Koskaan en kuitenkaan jaksa perehtyä soittimiin tarkasti, vaan soitan korvakuulolta ja omia inspiraatioitani. Kitara on ainut soitin, jolla osaan soittaa jotenkuten, kun kappaleesta löytyy sointumerkit. Musiikilla on valtavan suuri vaikutus mielen hyvinvointiin ja sen nauttiminen päivittäin kuunneltuna on tärkeää minulle. Pidän myös lukemisesta, erityisesti psykologisista ja hengellisistä kirjoista. Myös huumoripitoiset tekstit uppoavat minuun.

Jo lapsuudesta asti olen ollut myös innokas kirjoittaja. Milloin olen toimittanut pehmoleluille omaa lehteä, milloin kirjoittanut omia tarinoita, novelleja tai runoja. Tekstien parissa telmuaminen on ollut mielikuvitusta omaavalle ihmislapselle monesti hauskinta ajanvietettä. Muistan, kun mummulassa oli vanha kirjoituskone, silloin aikaa ennen tietokoneita, ja isoveljeni kanssa kirjoitimme tällä rakkineella aina tarinoita. Toinen saneli ja toinen naksutteli lapsen sormelle suhteellisen painavia näppäimiä. Niitä sai oikeastaan paukauttaa aika kovasti. Kun teksti oli valmis, veimme tarinan ukille arvioitavaksi ja kylläpä olimme iloisia, kun joskus harvoin ukki oli ropsauttanut tekstiin kouluarvosanan 9.

Sinut rakkauden kanssa -kirja ei kuitenkaan syntynyt tällä vanhalla kirjoituskoneella. Olen synnyttänyt sitä parin vuoden ajan kirjoittaen runoja milloin vanhanaikaisesti vihkon reunaan ja milloin olen laittanut tulleita ajatuksia ylös kännykän viestitoimintoon. Sain idean kirjaani aika spontaanisti, kun käteeni lyötiin ammattiin valmistumislahjana runokirja. Mietin, että miksi minäkin en voisi tehdä kirjaa, kun joku muukin voi. Lapsuuteni haaveammatti taisikin olla kirjailija (halusin kyllä myös kovasti olla vauvaprohvessori ja talonrakentaja). Kirjan kirjoittaminen ja varsinkin sen julkaiseminen on ollut minulle kuitenkin aika kova prosessi. Olen joutunut kävelemään rankasti omia pelkojani  ja häpeääni päin, pois tutusta ja turvallisesta maastosta, jossa olisin helposti voinut elellä elämäni loppuun saakka. Joka kerta jännitän, kun annan kirjan uudelle ihmiselle. Sehän on kuin lapsi, jonka olen vaivalla ja työllä synnyttänyt!

Kirja syntyi sen jälkeen, kun minusta tuli sinut rakkauden, eli Jumalan kanssa. Jumalan synonyymi on rakkaus. Tämän asian käsittäminen on mullistanut maailmani tai oikeastaan koko elämäni. Minä tiedostan, että on olemassa tyyppi, joka kuoli ristillä minunkin vuokseni, koska rakastaa minua ylenpalttisesti. Tämä tyyppi nousi kuolleista ja elää yhä. Hän on rakkaus ja tässä tositarinassa on valtava muutosvoima. Tämä tositarina on evankeliumi, eli ilosanoma, joka omalle kohdalleni osuttuaan ja upottuaan veikin minut siihen pisteeseen, että kirjoitin runokirjan, koska halusin suoda kunniaa Jumalalle, eli tosi rakkaudelle. Olen kiitollinen siitä, että Jumala kohtasi minut silloin, kun en jaksanut uskoa omiin voimiini. Hän tuli ja antoi minulle voimia omistaan. Ja kehveli sentään, Hän pyysi vielä antamaan elämänsä Hänelle ihan kokonaan. Minä luovutin, enkä menettänyt mitään. Oikeastaan sain aika paljon ja enemmänkin. Tämä hullutus, suorastaan absurdi tositarina saattaa kuulostaa vanhanaikaiselta hapatukselta ja kajahtaneiden ja tunkkaisten kirkonpenkin kuluttajien satuarkistosta kaivetulta iltasadulta, mutta se on Jumalan voima ja viisaus –  Jeesus Kristus.

HARVOIN TAPAHTUVA IHME

Minä uskalsin, 
olin rohkea!

Se mun sielua kutkuttaa,

sydämessäni rakkauden pesä
on täynnä iloa hehkuvaa.


Mainostan vielä, että runokirjaani ”Sinut rakkauden kanssa” saa ostettua suoraan minulta. Laita viestiä tilauksesta sähköpostilla osoitteeseen: runotiina@gmail.com
Laita viestiin tilauksen kappalemäärä ja toimitusosoite. Hinta on 20 euroa, sisältäen postituskulut.

Nähdään julkkareissa Sotkamon helluntaiseurakunnan kirkossa 3.12. klo 18!

Ilolla siunaten,
Tiina

BLOGI

Uusi blogiteksti ilmestyy noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia, vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat mm:

  • Mirka Virtanen

  • Ylioppilas, ylistyksenjohtaja

Uusimmat blogitekstit

Puutarhan hoitoa

Julkaistu : 9.6.2024

Kapinoi vastaan!

Julkaistu : 15.5.2024

Kaksi kaverusta

Julkaistu : 15.2.2024

Uskon rannaton meri

Julkaistu : 18.1.2024

Riippuvainen Jeesuksesta.

Julkaistu : 30.11.2023

Sitä on kaikkialla.

Julkaistu : 23.10.2023

Arvokas taideteos

Julkaistu : 7.9.2023

Nenä, korva, varpaanväli.

Julkaistu : 16.6.2023

Viimeiset sanat

Julkaistu : 24.5.2023

Jumala on kutsujen Jumala

Julkaistu : 27.4.2023

Etsikää niin te löydätte

Julkaistu : 30.3.2023

Enemmän uskoa, vähemmän pelkoja

Julkaistu : 16.3.2023

Ajatuksia tulesta.

Julkaistu : 23.2.2023

Vapaasti tulla ja mennä?

Julkaistu : 7.2.2023