Erkki Korhosen muistolle.

Jaakko Sopanen:

Tutustuin Erkki Korhoseen nelisen vuotta sitten, kun aloitin seurakunnan paimen työn Sotkamossa. Erkki Korhosen elämä on puhutellut minua kovasti. Hän vastasi Mestarin kutsuun nuorena ja palveli kutsumuksessaan vuosikymmeniä uskollisesti.

Erkki tuli herätykseen ja uskoon 21-vuotiaana ja liittyi 58-vuotta sitten perustettuun Sotkamon helluntaiseurakuntaan. Elämäntyönsä hän teki linja-auton kuljettajana Kainuussa. Seurakunnassa hän palveli laaja-alaisesti vanhimpana, huolehtien rakentavalla tavalla seurakuntalaisten hyvinvoinnista ja evankeliumin levittämisestä.

Olen vieraillut Erkin ja hänen vaimonsa Helvin kodissa kuukausittain. Rukoilimme yhdessä ja vietimme ehtoollishetken. Usein seurusteluhetki jatkui vielä kahvikupin ääressä, talon emännän kysyttyä: ”Juotko kahvit?”

Vierailut Erkin ja Helvin luona olivat itselleni mieluisia. Talon emännästä ja isännästä huokui elämään myönteisesti suhtautuva ja uskossaan kaikissa asioissa Jumalaan luottava elämänasenne. Lähdin usein tuosta kodista uskossani vahvistuneena.

Vaikka vaikeat sairaudet olivat monella tavalla rajoittaneet Erkin elämää, hänen tapoihinsa ei kuulunut valittaa vallitsevaa elämäntilannetta. Sen sijaan Erkistä välittyi välittäminen ja rohkaisu. Vaikka Erkki ei enää päässyt mukaan seurakuntamme jumalanpalveluksiin, hän oli kuitenkin kiinnostunut seurakunnassa tapahtuvista asioista. Erkin vakiokysymys olikin: ”Mitä seurakuntaan kuuluu?” Vaikka toiminnan aika seurakunnassa olikin loppunut, seurakunnan hyvinvointi kiinnosti edelleen. Hän rukoili siunausta seurakunnan työlle ja toiminnalle, uskollinen palvelija loppuun asti.

Kesän kynnyksellä Erkin vointi heikkeni huomattavasti. Hän ei enää päässyt nousemaan vuoteesta. Aavistimme kotiinlähdön hetken lähestyvän. Siihen oli kuitenkin valmistauduttu. Erkki turvasi ajallisen elämänsä loppuun asti uskossa Jeesukseen ja Hänen sovintokuolemaansa ristillä. Heinäkuussa, 22.7. Erkki Korhonen sai vaihtaa uskonsa näkemiseen, muuttaa taivaan kotiin, paikkaan, johon hän uskoi ja johon pääsemistä hän odotti. Erkki oli kuollessaan 90 -vuotias.

Saarnaaja Veikko Mannisen mukaan jokaisen Jumalan lapsen elämä on ikkuna, josta katselemalla voimme tarkastella Jumalan tekoja. Minä sain katselle Erkki Korhosen elämän kautta Jumalan armon vaikutusta. Erkin elämästä välittyi sisäinen tyytyväisyys elämälle, suuri kiitollisuus Jumalalle ja lempeys kanssamatkaajia kohtaan. Erkki jätti pysyvän jäljen omaan elämääni.

Ystävää, uskonveljeä ja työtoveria lämmöllä muistellen.

BLOGI

Uusi blogiteksti ilmestyy noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia, vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat mm:

  • Mirka Virtanen

  • Ylioppilas, ylistyksenjohtaja

Uusimmat blogitekstit

Kaksi kaverusta

Julkaistu : 15.2.2024

Uskon rannaton meri

Julkaistu : 18.1.2024

Riippuvainen Jeesuksesta.

Julkaistu : 30.11.2023

Sitä on kaikkialla.

Julkaistu : 23.10.2023

Arvokas taideteos

Julkaistu : 7.9.2023

Nenä, korva, varpaanväli.

Julkaistu : 16.6.2023

Viimeiset sanat

Julkaistu : 24.5.2023

Jumala on kutsujen Jumala

Julkaistu : 27.4.2023

Etsikää niin te löydätte

Julkaistu : 30.3.2023

Enemmän uskoa, vähemmän pelkoja

Julkaistu : 16.3.2023

Ajatuksia tulesta.

Julkaistu : 23.2.2023

Vapaasti tulla ja mennä?

Julkaistu : 7.2.2023

Enemmän Häntä

Julkaistu : 5.12.2022

Toukka

Julkaistu : 10.11.2022