Innostu ja onnistu

Mika Komulainen:

Muistatko tunteen kun avasit lapsena kotisi oven ja kuulit sisältä vanhempien tappelun äänet? Tai kun seurustelusi päättyi yllättäen tai jouduit hautamaan haaveet unelmien ammatista? Entä muistatko kun kuulit talosi olevan homeessa ja tajusit, että sinun päällesi katuu sekä asunto- että remonttilaina?

Joskus Jumala sallii meidän kannettavaksi vastoinkäymisiä. Ominaista niille on kokemus, ettemme selviä niistä enää koskaan. Muistat varmasti niiden keskellä tunteen, ettet jaksa enää tai et koskaan palaa takaisin normaaliin.

Kuulin Ylen iltahartaudesta vertauskuvan ihmisen elämänkaaresta. Ajatus meni jotenkin niin että, ”Kun ihminen on lapsi, hänellä ei ole taakkoja, mutta häntä tulee kannatella. Kun ihminen varttuu aikuiseksi meille tulee monenlaisia taakkoja, mutta koemme helposti ettei meitä kannattale kukaan.”

5. Moos. 33:27 Mooses kirjoittaa Israelille että: ”Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat ikuiset käsivarret.” Tämä kertoo Jumalan luonteenlaadusta myös jokaiselle uuden liiton kristitylle. Silloin kun taakat tulevat osaksi elämää, Jumala kantaa ihmistä yhä. Vaikka Hän olisi hiljaa, se ei merkitse että olisit jäänyt yksin.

Pelataanpa vielä muistipeliä. Muistatko tunteen, kun sait aikaan jotain toimivaa ja kekseliästä? Kun ratkaisit ehkä jonkin käytännön ongelman, sait jonkin vuosia vaivanneen asian järjestykeen tai vanha ystävyyssuhde palasi elämään? Vieläkö muistat kun tapasit ihmisen, josta tuli puolisosi? Tai sen kun ensi kertaa kuulit saavasi lapsen tai tulevasi isovanhemmaksi?

Jumala siunaa ja johdattaa elämää myös monilla onnistumisilla, josta saamme olla innoissaan. Herra antaa johdatuksen sekä mahdollisuudet ja sallii armossaan meidän kokea niistä onnellisuutta. Kunpa muistaisimme silloin vapaasti iloita ja antaa kiitosta Herralle.

Psalmissa 30 Daavid kirjoittaa: ”Herra, sinä nostit minun sieluni tuonelasta, sinä herätit minut henkiin hautaan vaipuvien joukosta. Sinä muutit valitukseni karkeloksi, sinä riisuit surupukuni ja vyötit minut ilolla, että sieluni laulaisi sinun kunniaasi eikä vaikenisi.”

Olipa elämäsi tänään onnellista tai murheen murtamaa, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret.

Kesätervesin pastori Mika

BLOGI

Uusi blogiteksti ilmestyy noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia, vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat mm:

  • Mirka Virtanen

  • Ylioppilas, ylistyksenjohtaja

Uusimmat blogitekstit

Kapinoi vastaan!

Julkaistu : 15.5.2024

Kaksi kaverusta

Julkaistu : 15.2.2024

Uskon rannaton meri

Julkaistu : 18.1.2024

Riippuvainen Jeesuksesta.

Julkaistu : 30.11.2023

Sitä on kaikkialla.

Julkaistu : 23.10.2023

Arvokas taideteos

Julkaistu : 7.9.2023

Nenä, korva, varpaanväli.

Julkaistu : 16.6.2023

Viimeiset sanat

Julkaistu : 24.5.2023

Jumala on kutsujen Jumala

Julkaistu : 27.4.2023

Etsikää niin te löydätte

Julkaistu : 30.3.2023

Enemmän uskoa, vähemmän pelkoja

Julkaistu : 16.3.2023

Ajatuksia tulesta.

Julkaistu : 23.2.2023

Vapaasti tulla ja mennä?

Julkaistu : 7.2.2023

Enemmän Häntä

Julkaistu : 5.12.2022