Jumalan sana vai Jumalan Sana?

Jaakko Sopanen:

Tunnetussa raamatunkertomuksessa fariseukset tuovat Jeesuksen luokse aviorikoksesta kiinniotetun naisen. Johannes kertoo, kuinka uskonnolliset johtajat syyttivät naista Mooseksen lain rikkomisesta. He tekivät sen Jeesuksen edessä, kysyen Jeesukselta kiusaten, pitäisikö nainen kivittää. Nainen kun oli saatu kiinni aviorikoksesta.

Fariseukset halusivat olla Jumalan sanan noudattajia. He vetosivat Jumalan sanaan, Mooseksen lainkohtaan, joka selkeästi kehotti toimimaan tällä tavoin. Jeesuksen vastaus on yksinkertaisuudessaan ällistyttävä. Hän ei kiistä Mooseksen lain määräystä, mutta sen sijaan hän vetoaa naisen syyttäjien omaantuntoon
– Joka teistä on synnitön, hän heittäköön ensimmäisen kiven.

Näin kaikuvat Jeesuksen sanat ympäristössä, ja kaikki hiljenevät. Syytökset vaikenevat ja syyttäjät väistyvät pois.

Johannes kirjoittaa kuinka laki on annettu Mooseksen kautta, mutta armo ja totuus on tullut ihmisten keskuuteen Jeesuksessa Kristuksessa. Siellä missä Jeesus Kristus ilmestyy, siellä laki menettää voimansa. Nainen kohtasi armon, vapauden ja uuden suunnan elämäänsä Jeesuksessa Kristuksessa. Vapauttava tuomio lain julistamasta tuomiosta ei tullut naisen lain kieltämisen perusteella. Jeesus välitti sen naisen elämään kahdesta syystä: Jeesus täytti Jumalan lain vaatimuksen oman elämänsä kautta. Jeesuksen ristinkuolema taas sovitti naisen kaikki synnit. Siksi Jeesus ei naista tuominnut. Hän oli tullut tuomaan sovituksen myös tuolle naiselle.

Kuolemaan tuomittu nainen löysi Jeesuksen kohtaamisessa uuden elämän. Kristuksen evankeliumi lupaa tänään uuden elämän kaikille jotka turvaavat Jeesukseen ja hänen ristin sovitukseensa.  Jeesus kärsi ristillä rangaistuksen, vanhurskas väärien edestä. Siksi Jeesukseen uskovalle  löytyy vapauttava sana myös tänään.
– En minäkään sinua tuomitse. Mene, äläkä enää syntiä tee.

BLOGI

Uusi blogiteksti vaihtuu joka toinen viikko.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat:

Uusimmat blogitekstit

Siunatkaa!

Julkaistu : 16.9.2021

Kova jätkä!

Julkaistu : 30.8.2021

Arkista jumalanpalvelusta

Julkaistu : 24.8.2021

Sydämen huokaus.

Julkaistu : 3.8.2021

Aarre

Julkaistu : 8.7.2021

Vauvaterveisiä

Julkaistu : 11.6.2021

Yhteys on enemmän

Julkaistu : 2.6.2021

Hyvää äitienpäivää!

Julkaistu : 9.5.2021

Maaliin asti!

Julkaistu : 24.4.2021

Opistonmäen opettamaa

Julkaistu : 10.4.2021

Pääsiäinen

Julkaistu : 31.3.2021

Karaoke-Kaisa

Julkaistu : 18.3.2021

Räyhäävä Herran palvelija

Julkaistu : 5.3.2021