Jumalan sana vai Jumalan Sana?

Jaakko Sopanen:

Tunnetussa raamatunkertomuksessa fariseukset tuovat Jeesuksen luokse aviorikoksesta kiinniotetun naisen. Johannes kertoo, kuinka uskonnolliset johtajat syyttivät naista Mooseksen lain rikkomisesta. He tekivät sen Jeesuksen edessä, kysyen Jeesukselta kiusaten, pitäisikö nainen kivittää. Nainen kun oli saatu kiinni aviorikoksesta.

Fariseukset halusivat olla Jumalan sanan noudattajia. He vetosivat Jumalan sanaan, Mooseksen lainkohtaan, joka selkeästi kehotti toimimaan tällä tavoin. Jeesuksen vastaus on yksinkertaisuudessaan ällistyttävä. Hän ei kiistä Mooseksen lain määräystä, mutta sen sijaan hän vetoaa naisen syyttäjien omaantuntoon
– Joka teistä on synnitön, hän heittäköön ensimmäisen kiven.

Näin kaikuvat Jeesuksen sanat ympäristössä, ja kaikki hiljenevät. Syytökset vaikenevat ja syyttäjät väistyvät pois.

Johannes kirjoittaa kuinka laki on annettu Mooseksen kautta, mutta armo ja totuus on tullut ihmisten keskuuteen Jeesuksessa Kristuksessa. Siellä missä Jeesus Kristus ilmestyy, siellä laki menettää voimansa. Nainen kohtasi armon, vapauden ja uuden suunnan elämäänsä Jeesuksessa Kristuksessa. Vapauttava tuomio lain julistamasta tuomiosta ei tullut naisen lain kieltämisen perusteella. Jeesus välitti sen naisen elämään kahdesta syystä: Jeesus täytti Jumalan lain vaatimuksen oman elämänsä kautta. Jeesuksen ristinkuolema taas sovitti naisen kaikki synnit. Siksi Jeesus ei naista tuominnut. Hän oli tullut tuomaan sovituksen myös tuolle naiselle.

Kuolemaan tuomittu nainen löysi Jeesuksen kohtaamisessa uuden elämän. Kristuksen evankeliumi lupaa tänään uuden elämän kaikille jotka turvaavat Jeesukseen ja hänen ristin sovitukseensa.  Jeesus kärsi ristillä rangaistuksen, vanhurskas väärien edestä. Siksi Jeesukseen uskovalle  löytyy vapauttava sana myös tänään.
– En minäkään sinua tuomitse. Mene, äläkä enää syntiä tee.

BLOGI

Uusi blogiteksti vaihtuu joka toinen tiistai (Parillinen viikko).

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat:

  • Marko Selkomaa

  • Toiminnanjohtaja (Avainmedia) ja evankelista.

Uusimmat blogitekstit

Keskeytys

Julkaistu : 25.3.2020

Jumalan sana vai Jumalan Sana?

Julkaistu : 3.3.2020

Hetki ennen kuolemaa

Julkaistu : 18.2.2020

Totuuden etsintää

Julkaistu : 11.2.2020

Terveiset kouluilta

Julkaistu : 4.2.2020

Lähetystyön aitiopaikalla

Julkaistu : 28.1.2020

”Olisinpa kuollut!”

Julkaistu : 21.1.2020

Rukousvetoomus

Julkaistu : 14.1.2020

Astutaan esiin!

Julkaistu : 7.1.2020

Luottaisitko sinäkin?

Julkaistu : 31.12.2019

Jouluinen tarina

Julkaistu : 24.12.2019

Joulusaarna 2019

Julkaistu : 16.12.2019

Elämään sisälle

Julkaistu : 9.12.2019

Elämäni rohkeimmat teot

Julkaistu : 2.12.2019