Jumalan sana vai Jumalan Sana?

Jaakko Sopanen:

Tunnetussa raamatunkertomuksessa fariseukset tuovat Jeesuksen luokse aviorikoksesta kiinniotetun naisen. Johannes kertoo, kuinka uskonnolliset johtajat syyttivät naista Mooseksen lain rikkomisesta. He tekivät sen Jeesuksen edessä, kysyen Jeesukselta kiusaten, pitäisikö nainen kivittää. Nainen kun oli saatu kiinni aviorikoksesta.

Fariseukset halusivat olla Jumalan sanan noudattajia. He vetosivat Jumalan sanaan, Mooseksen lainkohtaan, joka selkeästi kehotti toimimaan tällä tavoin. Jeesuksen vastaus on yksinkertaisuudessaan ällistyttävä. Hän ei kiistä Mooseksen lain määräystä, mutta sen sijaan hän vetoaa naisen syyttäjien omaantuntoon
– Joka teistä on synnitön, hän heittäköön ensimmäisen kiven.

Näin kaikuvat Jeesuksen sanat ympäristössä, ja kaikki hiljenevät. Syytökset vaikenevat ja syyttäjät väistyvät pois.

Johannes kirjoittaa kuinka laki on annettu Mooseksen kautta, mutta armo ja totuus on tullut ihmisten keskuuteen Jeesuksessa Kristuksessa. Siellä missä Jeesus Kristus ilmestyy, siellä laki menettää voimansa. Nainen kohtasi armon, vapauden ja uuden suunnan elämäänsä Jeesuksessa Kristuksessa. Vapauttava tuomio lain julistamasta tuomiosta ei tullut naisen lain kieltämisen perusteella. Jeesus välitti sen naisen elämään kahdesta syystä: Jeesus täytti Jumalan lain vaatimuksen oman elämänsä kautta. Jeesuksen ristinkuolema taas sovitti naisen kaikki synnit. Siksi Jeesus ei naista tuominnut. Hän oli tullut tuomaan sovituksen myös tuolle naiselle.

Kuolemaan tuomittu nainen löysi Jeesuksen kohtaamisessa uuden elämän. Kristuksen evankeliumi lupaa tänään uuden elämän kaikille jotka turvaavat Jeesukseen ja hänen ristin sovitukseensa.  Jeesus kärsi ristillä rangaistuksen, vanhurskas väärien edestä. Siksi Jeesukseen uskovalle  löytyy vapauttava sana myös tänään.
– En minäkään sinua tuomitse. Mene, äläkä enää syntiä tee.

BLOGI

Uusi blogiteksti ilmestyy noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia, vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat mm:

  • Mirka Virtanen

  • Ylioppilas, ylistyksenjohtaja

Uusimmat blogitekstit

Arvokas taideteos

Julkaistu : 7.9.2023

Nenä, korva, varpaanväli.

Julkaistu : 16.6.2023

Viimeiset sanat

Julkaistu : 24.5.2023

Jumala on kutsujen Jumala

Julkaistu : 27.4.2023

Etsikää niin te löydätte

Julkaistu : 30.3.2023

Enemmän uskoa, vähemmän pelkoja

Julkaistu : 16.3.2023

Ajatuksia tulesta.

Julkaistu : 23.2.2023

Vapaasti tulla ja mennä?

Julkaistu : 7.2.2023

Enemmän Häntä

Julkaistu : 5.12.2022

Toukka

Julkaistu : 10.11.2022

Korona-aaltojen välissä.

Julkaistu : 14.10.2022

Inkivääriä vai hunajaa?

Julkaistu : 21.9.2022

Valkoinen sorsa

Julkaistu : 7.9.2022

Pidä kiinni toivosta

Julkaistu : 3.8.2022