Osta totuutta, älä myy.

Heikki Penttinen:

”Osta totuutta, älä myy.” (Sananl. 23:23)

Rakkaat sukulaiset ja ystävät! Keväinen pääsiäistervehdys täältä Kainuun Sotkamosta!

Sellaista puhutaan, että ”minä en kyllä osta sitä uutista!” Silloin tällöin olen radiosta kuullut tuollaisen ostamisesta kieltäytymisen.

Parin viime vuoden aikana olen saanut hoitaa kotimme ruokaostokset. Useimmiten olen käynyt tutussa K-supermarketissa jo varhain aamulla, ”riskiryhmäläisten tunnilla”. Ennen koronaa sain usein odottaa Marja-Liisaa autossa liian herkän ostohalukkuuteni tähden. Vasta kun opin kieltäytymään heräteostoksista, sain tämän ostosoikeuden. Pitäytyminen siihen, mitä on kirjoitettu kädessäni olevaan kauppalistaan, on ollut turvallista.

Entäpä uutiset, joiden ”ostamisesta” tai liian herkästä hyväksymisestä olen kieltäytynyt? Pari esimerkkiä:

Olemme saaneet neljä koronarokotetta. Kunnioitan joidenkin ystävien varovaisuutta näiden ja muidenkin rokotteiden suhteen, mutta rokottamiseen liittyviä salaliittotarjouksia en osta. Yksi jännittävimmistä on rokotteen mukana ihomme alle pumpattavat mikrosirut. Tämänikäisestä papparaisesta olisi oikeastaan turvallista, jos molemmista olkapäistäni olisi satelliitin kautta yhteys johonkin valvomoon, mutta tätä jännää en osta, enkä muitakaan vastaavia, vaikka halvalla saisin.

24.2.2022 on eurooppalaisille, ainakin ukrainalaisille päivä, joka muistetaan pitkään. Meneillään olevasta hyökkäyssodasta on tarjolla myös sellaisia uutisia, joiden mukaan kysymyksessä on naapurimaatamme ja koko maailman turvallisuutta koskeva pelastusoperaatio. Vaikka tätä tietoa kertoo huomattava valtionjohtaja, en osta hänen viestiään. ”Jäljet pelottavat.”

Pääsiäiseen liittyen muistutan mieliimme, että Jeesuksen ylösnousemukseen liittyi valheita ja salaamista tuosta riemullisesta aamusta alkaen. Kuoleman voittaneen Jeesuksen juuri kohdanneet naiset olivat vielä matkalla opetuslasten luo, kun maanjäristystä ja enkeliä kauhistuneet sotamiehet menivät kaupunkiin ja kertoivat ylipapeille kaiken, mitä oli tapahtunut. Neuvotteluun kutsuttiin myös vanhimmat, ja päätökseksi tuli antaa sotilaille suuri summa rahaa. He sanoivat sotilaille: ”Sanokaa, että hänen opetuslapsensa tulivat yöllä, kun te nukuitte, ja varastivat hänet.” * Tätä uutista eivät ostaneet haudalta palanneet naiset, eivätkä opetuslapsetkaan, joille Jeesus monin kiistattomin todistein osoitti kuolemansa jälkeen olevansa elossa. Hän näyttäytyi heille neljänkymmenen päivän aikana useasti ja puhui Jumalan valtakunnasta. **

Miten riemullinen onkaan pääsiäisen tärkein sanoma: Jeesus on ylösnoussut! Tämän totuuden ovat uskoneet miljoonat ihmiset kautta aikojen ja heistä on tullut kristittyjä. Uskotaan mekin!

Hyvää pääsiäistä sinulle!

Heikki

__________________
* Matt. 27:11
** Ap.t. 1:3

BLOGI

Uusi blogiteksti ilmestyy noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia, vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat mm:

  • Mirka Virtanen

  • Ylioppilas, ylistyksenjohtaja

Uusimmat blogitekstit

Puutarhan hoitoa

Julkaistu : 9.6.2024

Kapinoi vastaan!

Julkaistu : 15.5.2024

Kaksi kaverusta

Julkaistu : 15.2.2024

Uskon rannaton meri

Julkaistu : 18.1.2024

Riippuvainen Jeesuksesta.

Julkaistu : 30.11.2023

Sitä on kaikkialla.

Julkaistu : 23.10.2023

Arvokas taideteos

Julkaistu : 7.9.2023

Nenä, korva, varpaanväli.

Julkaistu : 16.6.2023

Viimeiset sanat

Julkaistu : 24.5.2023

Jumala on kutsujen Jumala

Julkaistu : 27.4.2023

Etsikää niin te löydätte

Julkaistu : 30.3.2023

Enemmän uskoa, vähemmän pelkoja

Julkaistu : 16.3.2023

Ajatuksia tulesta.

Julkaistu : 23.2.2023

Vapaasti tulla ja mennä?

Julkaistu : 7.2.2023