Pidä huolta itsestäsi!

Jaakko Sopanen:

Monenlainen puutarhaviljely kukoistaa Suomen kesässä. Meidän vuotuinen tapamme on istuttaa perunoita kesämökkimme pieneen perunamaahan. On hienoa seurata kasvun ihmettä ja syödä viimein omassa maassa kasvatettuja perunoita. Mikään ei maistu paremmalta kuin omassa maassa kasvatetut uudet perunat!

Viime kesänä perunaviljely ei kuitenkaan onnistunut niin hyvin kuin olimme odottaneet. Saimme vain vähän satoa. Perunat eivät kasvaneet täysikokoisiksi ja perunoita oli myös lukumääräisesti vähänlaisesti.

Syitä viljelyn epäonnistumiseen löytyi useita. Me myöhästyimme perunan multaamisesta, jonka seurauksena koko perunamaa rehotti täynnä rikkaruohoja. Olimme myös laiminlyöneet maan lannoittamisen. Koska kasvukausi oli ollut vähäsateinen, perunoiden kasvu oli kärsinyt myös veden puutteesta. Sanalla sanoen, olosuhteet perunaviljelyn onnistumiselle eivät olleet hyvät.

Ihmisen hengellisen elämän hoitoa voidaan verrata puutarhanviljelyyn. Sanalaskujen kirjoittaja toteaa: ”Yli kaiken varottavan pidä huolta sydämestäsi, sillä sieltä elämä lähtee.”[1] Myös Jeesus opettaa ihmisen sydämen maaperän laadun olevan ratkaisevan hengellisen kasvun toteutumisen. Jotta kasvua voi tapahtua, Jumalan sanan siemenen tulee saada pudota hyvään maahan.[2] Samoin kuin puutarha tai kasvimaa kukoistaakseen, tarvitsee myös ihmisen hengellinen hyvinvointi oikeat kasvuolosuhteet toteutuakseen.

Hengellisen elämän lähtökohta on Kristuksen sana, evankeliumi. Sydämen uskon kasvulle ja vahvistumiselle on välttämätöntä, että ihminen kuulee säännöllisesti evankeliumia Jeesuksesta.[3] Kysymyksessä ei ole vain totena pidettävä asia, joka perustuu tietoon ja informaatioon. Kysymyksessä on luottamussuhde Jumalaan. Sitä pidetään yllä ja hoidetaan kuin kasvimaata. Tämä suhde perustuu uskoon, joka saa voimansa Jumalan sanan, evankeliumin lupauksista. Jeesuksen ristin sovituksen kautta välittyvä anteeksiantamuksen sanoma korjaa synnin tähden rikki menneen yhteyden ihmisen ja Jumalan välillä.

Miten sinä olet ajatellut huolehtia hengellisestä elämästäsi kuluvan kesän aikana? Ehdotan, että hakeudutaan yhdessä ja erikseen Jumalan sanan ääreen. Hengelliset tilaisuudet seurakunnissa, nettilähetykset, Raamattu ja hyvät hengelliset kirjat tarjoavat kaikki mahdollisuuden hengelliseen rakentumiseen. Samoin kuin kukkapenkki ja kasvimaa hyvin voidakseen tarvitsee myös oma sydämemme säännöllistä hoitoa ja huolenpitoa. Hyvä on, että sydän saa vahvistusta armosta.[4]

Toivon sinulle Jumalan siunaamaa kesää.

[1] San 4:23
[2] Matt 13:1-24
[3] Room 1:17; Gal 3:11
[4] Hebr 13:9

BLOGI

Uusi blogiteksti ilmestyy noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia, vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat mm:

  • Mirka Virtanen

  • Ylioppilas, ylistyksenjohtaja

Uusimmat blogitekstit

Puutarhan hoitoa

Julkaistu : 9.6.2024

Kapinoi vastaan!

Julkaistu : 15.5.2024

Kaksi kaverusta

Julkaistu : 15.2.2024

Uskon rannaton meri

Julkaistu : 18.1.2024

Riippuvainen Jeesuksesta.

Julkaistu : 30.11.2023

Sitä on kaikkialla.

Julkaistu : 23.10.2023

Arvokas taideteos

Julkaistu : 7.9.2023

Nenä, korva, varpaanväli.

Julkaistu : 16.6.2023

Viimeiset sanat

Julkaistu : 24.5.2023

Jumala on kutsujen Jumala

Julkaistu : 27.4.2023

Etsikää niin te löydätte

Julkaistu : 30.3.2023

Enemmän uskoa, vähemmän pelkoja

Julkaistu : 16.3.2023

Ajatuksia tulesta.

Julkaistu : 23.2.2023

Vapaasti tulla ja mennä?

Julkaistu : 7.2.2023