Rauhallisuus ja luottamus on teidän väkevyytenne [1]

Jaakko Sopanen:

Koronavirustartunta ja siihen liittyvä uutisointi on tuonut mieliimme suuren huolen. Reagoimme  tilanteeseen eri tavoin. Toiset meistä ovat aggressiivisia, vaatien terveydestämme ja turvallisuudestamme vastaavia vastuuseen. Toiset kääntyvät sisäänpäin. Haluamme vain olla rauhassa kotona tartuntavaaraa karttaen.

Yhteistä kaikille erilaisille reaktioille on ihmisen voimattomuuden kokemus tuntemattoman uhan edessä. Emme tunne vihollista, joka on yllättäen, lupaa kysymättä tullut elämäämme. Tuntematon ja hallitsematon herättää mielissämme pelkoa.

Evankelista Johannes kertoo kuinka ensimmäiset Jeesuksen opetuslapset olivat kokoontuneet lukittujen ovien taakse juutalaisten pelosta.[2] Heidän mestarinsa oli joitakin päiviä aikaisemmin vangittu ja ristiinnaulittu, jonka seurauksena opetuslasten suuri joukko oli hajonnut. Sen jälkeen  opetuslapset, muutamat naiset ja Pietari etunenässä olivat tuoneet outoa viestiä tyhjästä haudasta ja kadonneesta Jeesuksen ruumiista. Mitä oikein oli tapahtunut? Missä Jeesus oli? Uskon pelon ja hämmennyksen olleen voimakkaasti läsnä opetuslasten ihmetellessä viime päivien tapahtumia.

Ja sitten, yhdessä hetkessä, tuohon tilanteeseen ilmestyy Jeesus. Johannes kertoo kuinka Jeesus tervehtii seuraajiaan. Hän sanoo: ”Rauha teille.” sitten Jeesus näyttää heille kätensä ja  kylkensä. Opetuslapset näkevät ristiinnaulitsemisen jäljet ja tunnistavat Mestarin. Ilo korvaa hämmennyksen tunteen yhdessä hetkessä: ”Mestari ei ole meitä jättänyt!”

Tässä tilanteessa, koronaviruksen levitessä ja aiheuttaen pelkoa ja turvattomuutta, uskon Jeesuksen kutsuvan voimakkaasti meitä kaikkia yhteyteensä. Hän haluaa sinun kuulevan Jeesuksen sanat: ”Rauha sinulle!”  Syvä rauha on uskon hedelmä. Usko Jumalaan ei kuitenkaan merkitse vaikeuksista vapaata elämää, mutta uskon keskiössä on aina Raamatun lupaus Jumalan läsnäolosta ja avusta. Jumala on itse luvannut: ”En minä hylkää enkä jätä sinua!”[3]

Joskus Jumala apu ja rohkaisu tulee ihmiselle suoraan Häneltä. Useimmiten Hän  kuitenkin lähestyy meitä toisen ihmisen kautta. Siksi haluan rohkaista sinua tässä tilanteessa; älä jää yksin.

Ota yhteyttä johonkin ihmiseen tai yhteisöön, jotta voit jakaa taakkasi. Jaettu taakka on kevyempi taakka. Sotkamon helluntaiseurakunnan jäsenet ovat myös mahdollisuuksiensa mukaan käytettävissä keskustelijoina ja kuuntelijoina. Kaikkia koskettavan kriisin kohdatessa meidän on yhteyttä toisiimme pitäen huolehtimaan toisistamme määrätietoisemmin kuin aikaisemmin.

Ollaan yhteyksissä ja pidetään huolta toisistamme!
Runsasta Jumalan läsnäoloa juuri tässä hetkessä elämääsi toivottaen,

Jaakko Sopanen, pastori

[1] Jes 30:15
[2] Joh 20:19-23
[3] Hebr 13:5

BLOGI

Uusi blogiteksti vaihtuu joka toinen viikko.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat:

Uusimmat blogitekstit

Siunatkaa!

Julkaistu : 16.9.2021

Kova jätkä!

Julkaistu : 30.8.2021

Arkista jumalanpalvelusta

Julkaistu : 24.8.2021

Sydämen huokaus.

Julkaistu : 3.8.2021

Aarre

Julkaistu : 8.7.2021

Vauvaterveisiä

Julkaistu : 11.6.2021

Yhteys on enemmän

Julkaistu : 2.6.2021

Hyvää äitienpäivää!

Julkaistu : 9.5.2021

Maaliin asti!

Julkaistu : 24.4.2021

Opistonmäen opettamaa

Julkaistu : 10.4.2021

Pääsiäinen

Julkaistu : 31.3.2021

Karaoke-Kaisa

Julkaistu : 18.3.2021

Räyhäävä Herran palvelija

Julkaistu : 5.3.2021