Rauhallisuus ja luottamus on teidän väkevyytenne [1]

Jaakko Sopanen:

Koronavirustartunta ja siihen liittyvä uutisointi on tuonut mieliimme suuren huolen. Reagoimme  tilanteeseen eri tavoin. Toiset meistä ovat aggressiivisia, vaatien terveydestämme ja turvallisuudestamme vastaavia vastuuseen. Toiset kääntyvät sisäänpäin. Haluamme vain olla rauhassa kotona tartuntavaaraa karttaen.

Yhteistä kaikille erilaisille reaktioille on ihmisen voimattomuuden kokemus tuntemattoman uhan edessä. Emme tunne vihollista, joka on yllättäen, lupaa kysymättä tullut elämäämme. Tuntematon ja hallitsematon herättää mielissämme pelkoa.

Evankelista Johannes kertoo kuinka ensimmäiset Jeesuksen opetuslapset olivat kokoontuneet lukittujen ovien taakse juutalaisten pelosta.[2] Heidän mestarinsa oli joitakin päiviä aikaisemmin vangittu ja ristiinnaulittu, jonka seurauksena opetuslasten suuri joukko oli hajonnut. Sen jälkeen  opetuslapset, muutamat naiset ja Pietari etunenässä olivat tuoneet outoa viestiä tyhjästä haudasta ja kadonneesta Jeesuksen ruumiista. Mitä oikein oli tapahtunut? Missä Jeesus oli? Uskon pelon ja hämmennyksen olleen voimakkaasti läsnä opetuslasten ihmetellessä viime päivien tapahtumia.

Ja sitten, yhdessä hetkessä, tuohon tilanteeseen ilmestyy Jeesus. Johannes kertoo kuinka Jeesus tervehtii seuraajiaan. Hän sanoo: ”Rauha teille.” sitten Jeesus näyttää heille kätensä ja  kylkensä. Opetuslapset näkevät ristiinnaulitsemisen jäljet ja tunnistavat Mestarin. Ilo korvaa hämmennyksen tunteen yhdessä hetkessä: ”Mestari ei ole meitä jättänyt!”

Tässä tilanteessa, koronaviruksen levitessä ja aiheuttaen pelkoa ja turvattomuutta, uskon Jeesuksen kutsuvan voimakkaasti meitä kaikkia yhteyteensä. Hän haluaa sinun kuulevan Jeesuksen sanat: ”Rauha sinulle!”  Syvä rauha on uskon hedelmä. Usko Jumalaan ei kuitenkaan merkitse vaikeuksista vapaata elämää, mutta uskon keskiössä on aina Raamatun lupaus Jumalan läsnäolosta ja avusta. Jumala on itse luvannut: ”En minä hylkää enkä jätä sinua!”[3]

Joskus Jumala apu ja rohkaisu tulee ihmiselle suoraan Häneltä. Useimmiten Hän  kuitenkin lähestyy meitä toisen ihmisen kautta. Siksi haluan rohkaista sinua tässä tilanteessa; älä jää yksin.

Ota yhteyttä johonkin ihmiseen tai yhteisöön, jotta voit jakaa taakkasi. Jaettu taakka on kevyempi taakka. Sotkamon helluntaiseurakunnan jäsenet ovat myös mahdollisuuksiensa mukaan käytettävissä keskustelijoina ja kuuntelijoina. Kaikkia koskettavan kriisin kohdatessa meidän on yhteyttä toisiimme pitäen huolehtimaan toisistamme määrätietoisemmin kuin aikaisemmin.

Ollaan yhteyksissä ja pidetään huolta toisistamme!
Runsasta Jumalan läsnäoloa juuri tässä hetkessä elämääsi toivottaen,

Jaakko Sopanen, pastori

[1] Jes 30:15
[2] Joh 20:19-23
[3] Hebr 13:5

BLOGI

Uusi blogiteksti ilmestyy noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia, vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat mm:

  • Mirka Virtanen

  • Ylioppilas, ylistyksenjohtaja

Uusimmat blogitekstit

Puutarhan hoitoa

Julkaistu : 9.6.2024

Kapinoi vastaan!

Julkaistu : 15.5.2024

Kaksi kaverusta

Julkaistu : 15.2.2024

Uskon rannaton meri

Julkaistu : 18.1.2024

Riippuvainen Jeesuksesta.

Julkaistu : 30.11.2023

Sitä on kaikkialla.

Julkaistu : 23.10.2023

Arvokas taideteos

Julkaistu : 7.9.2023

Nenä, korva, varpaanväli.

Julkaistu : 16.6.2023

Viimeiset sanat

Julkaistu : 24.5.2023

Jumala on kutsujen Jumala

Julkaistu : 27.4.2023

Etsikää niin te löydätte

Julkaistu : 30.3.2023

Enemmän uskoa, vähemmän pelkoja

Julkaistu : 16.3.2023

Ajatuksia tulesta.

Julkaistu : 23.2.2023

Vapaasti tulla ja mennä?

Julkaistu : 7.2.2023