Uskaltaisikohan sen uskoa?

Tiina Parkkisenniemi:

Tänä keväänä mielessäni on soinut korvamatona suvivirren lisäksi Jarkko Meretniemen ”Se on tässä se rakkaus”-kappale, joka on K-Supermarketin oma laulu. Kappaleen kantavana teemana on auttaminen, pienten hyvien tekojen tekeminen toisille. Jätkä laittaa pihan petäjään linnunpöntön, lapsi antaa tahmean karkin tädille, poika solmii kengännauhan pikkuveljelleen ja äijä kysyy vaimoltaan, juotko kahvit, jos mä keitän. Kappaleen kertosäe kuuluu näin: ”Se on sitä, kun itsensä unohtaa, se on sitä kun silmiin tuijottaa, se on aina, kun hellästi koskettaa, se on tässä se rakkaus, kato nyt, se on tässä se rakkaus” Sanathan ovat loistavat. Toisten auttaminen on rakkautta, koska pyyteettömässä auttamisessa taustalla on nöyryys. Toisten auttamista voi tehdä myös oman egon pönkittämiseksi, jotta oma sädekehä alkaisi kiiltämään tai oma huono olo katoaisi toisten hoivaamiseen.

Rakkaus on Jumalasta ja rakkaus on siinä, että Jumala on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa syntiemme sovitukseksi. Voiko Jumalan rakkaudesta olla mustasukkainen? Tai voiko ihminen kuvitella Jumalan rakastavan jotakuta toista enemmän kuin itseä? Voi olla joskus vaikeaa ymmärtää, että Taivaan Isä rakastaa sinua ja minua aivan äärettömästi ja jokaista yhtä paljon. Olen joskus ollut tästä asiasta ymmälläni ja saanut Korkeimmalta vastauksen; ”sinunkin vuoksesi rakkaus elää”. Että ihanko totta näin on? Vaikka koen usein alamittaisuutta ja huonommuutta, minunkin vuokseni ristin tragedia on tapahtunut. Voinko sanoa, että olen siitä pahoillani? Kyllä voin ja saan anteeksi rakkauden tähden. Kaikki olemme samanmittaisia sen edessä, mitä rakkaus on tehnyt puolestamme. Jeesus elää yhä ja edelleen. Tämä on se sanoma, jonka jokainen saa ottaa lahjana vastaan. Sinua ja minua rakastetaan taivaallisella rakkaudella. Uskaltaisikohan sen uskoa?

Aina kun Jumala haluaa opettaa minulle jotain tärkeää, Hän käyttää kohdallani koiria tai lapsia. Lapseni piirsi eräänä päivänä sellaisen piirustuksen, jossa hän leijui sydämen sisällä. Ajattelin, että kyllä tuo lapsi on taas paljon viisaampi kuin minä ja ymmärtänyt jotain oleellista, jotain, mitä minunkin tulisi ymmärtää. Hän tietää olevansa rakastettu. Jumalan lapsena saan siis kulkea tietoisesti tällaisessa sydämenmuotoisessa rakkauskuplassa, vaikka pinkit lasit silmillä. Ei tarvitse elää oman typötyhjän rakkaustankin voimalla, jota yrittää täyttää jollain muulla, jos ja kun ymmärrät mitä tarkoitan.

Mutta nyt pidemmittä höpinöittä, toivotan jokaiselle iloista kesän alkua ja hurmaavia kesäisiä päiviä! Pestään edelleen näppejämme ja muistetaan huomioida toinen toisiamme…

Ei pidempää, ei lyhyempää
saman mittaisia edessäsi sun
omaan kokoomme
saamme kasvaa kun
eteesi nöyrin sydämin
saamme tuoda
rikkinäisen astiamme
uskomattomuuden ulapalla
ajelehtineet hylkylastimme
Sillä sinä olet se suloinen ranta
johon väsyneenä voin uida
ja uppoavan veneen karikoilta turvaan tuoda
Sen veneen, joka alkumetreillä reteänä rellosti
komeana omassa kuoressaan killotti
Ei sinulle rakkaus voi esittää mitään.
sillä Sinä tiedät kaiken,
mitä kuorenkin alla itää.

BLOGI

Uusi blogiteksti ilmestyy noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Blogikirjoitukset eivät välttämättä edusta Sotkamon Helluntaiseurakunnan virallista linjaa, vaan ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta uskosta ja elämästä. Kirjoitusten tarkoitus ei ole antaa vain vastauksia, vaan myös herättää kysymyksiä.

Blogia kirjoittavat mm:

  • Mirka Virtanen

  • Ylioppilas, ylistyksenjohtaja

Uusimmat blogitekstit

Kaksi kaverusta

Julkaistu : 15.2.2024

Uskon rannaton meri

Julkaistu : 18.1.2024

Riippuvainen Jeesuksesta.

Julkaistu : 30.11.2023

Sitä on kaikkialla.

Julkaistu : 23.10.2023

Arvokas taideteos

Julkaistu : 7.9.2023

Nenä, korva, varpaanväli.

Julkaistu : 16.6.2023

Viimeiset sanat

Julkaistu : 24.5.2023

Jumala on kutsujen Jumala

Julkaistu : 27.4.2023

Etsikää niin te löydätte

Julkaistu : 30.3.2023

Enemmän uskoa, vähemmän pelkoja

Julkaistu : 16.3.2023

Ajatuksia tulesta.

Julkaistu : 23.2.2023

Vapaasti tulla ja mennä?

Julkaistu : 7.2.2023

Enemmän Häntä

Julkaistu : 5.12.2022

Toukka

Julkaistu : 10.11.2022